Appartement verkopen

Uw appartement verkopen? Zonder makelaar is het niet eenvoudig om een appartement te verkopen. Mét de hulp van een verkoopmakelaar daarentegen vindt u sneller een koper en realiseert u bovendien een hogere verkoopprijs. Daarnaast helpt de verkoopmakelaar u met alle regels, formaliteiten en bijkomende zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beëindigen van een huurcontract indien u het appartement dat u wilt verkopen nog verhuurt.

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

Appartement aanbieden

Voordat u uw appartement op websites zoals Funda te koop aanbiedt, zult u een vraagprijs moeten bepalen. Een verhuurmakelaar heeft een uitstekende kennis van de woningmarkt. De makelaar kan u daarom adviseren over een realistische vraagprijs voor uw appartement. Dit is van belang aangezien u met een gangbare prijs sneller een koper vindt. Daarnaast kan de verkoopmakelaar uw appartement ook via andere kanalen aanbieden. Zo kan uw appartement geplaatst worden op de makelaarswebsite of via zijn of haar netwerk. Ook dit kan de verkoop van uw appartement aanzienlijk versnellen.

Eventuele verhuur beëindigen

Mogelijk verhuurt u het appartement dat u wilt verkopen nog. In dit geval zult u deze huur willen beëindigen. Dit kan echter niet zomaar, de huurder heeft immers ook bepaalde rechten die wettelijk worden beschermd. Om deze reden zult u een opzegtermijn van gemiddeld zes maanden moeten naleven. Afhankelijk van de exacte situatie, kan het ook zijn dat u uw huurder een schadevergoeding bent verschuldigd. De verkoopmakelaar kan u ook hierin adviseren.

makelaar bezichtiging

Bezichtigingen regelen

Staat uw appartement eenmaal te koop, dan nemen hopelijk spoedig geïnteresseerden contact met u op. Een potentiële koper zal uw appartement willen bezichtigingen. Een verkoopmakelaar kan u tips geven over hoe u dit het best kunt aanpakken om het appartement zo aantrekkelijk als mogelijk aan de geïnteresseerde te presenteren. De verkoopmakelaar kan ook het inplannen en afhandelen van de bezichtigingen volledig van u overnemen.

Onderhandelingen voeren

Het is gebruikelijk dat een potentiële koper over de vraagprijs wil onderhandelen. Het is verstandig om dit over te laten aan een verkoopmakelaar. Hij of zij heeft namelijk meer ervaring en expertise hierin, zodat de verkoopmakelaar een hogere prijs voor u kan realiseren.

Overige formaliteiten

Bij de verkoop van een appartement komen nog tal van wetten en papierwerk kijken. Vooral wanneer u nooit eerder een woning hebt verkocht, kan dit overweldigend zijn. Een verkoopmakelaar daarentegen is hier tot in de details mee bekend. Samenwerking met een makelaar bespaart u zodoende niet alleen tijd en energie, maar ook de nodige kopzorgen en stress.

Vraag hier gratis tot wel zes offertes aan en bespaar tijd en energie!

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie