Huurwoning zoeken

Ben je op zoek naar een mooie en betaalbare huurwoning? Lees dan de volgende tips. Ten eerste: wees optimistisch. Er zijn een heleboel mooie huurwoningen en in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, zijn ze helemaal niet onmogelijk om te krijgen. Je moet ze alleen weten te vinden. Je zou bijna gaan denken dat verhuurders hun huizen niet willen verhuren maar niets is minder waar. De makelaar kent deze markt als geen ander en weet precies waar te zoeken. Ook heeft de makelaar veel contacten die aangesproken kunnen worden en is hij of zij zelf ook een persoon tot wie mensen zich wenden. Op die manier worden huurders en verhuurders, die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, met elkaar in contact gebracht. Soms is dit de enige manier om het huis van je dromen te vinden.

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

Zelf zoeken

Hoe begin je je zoektocht naar die ideale huurwoning? Misschien wil je niet direct contact opnemen met een makelaar omdat je geneigd bent om eerst zelf rond te kijken. Er zijn allerlei manieren om een huis te zoeken. Laat je familie en vriendenkring weten dat je op zoek bent naar een huis in een bepaalde plaats en beschrijf het huis dat je in gedachten hebt. Dat vergroot de kans dat iemand aan jou denkt als er een buitenkansje is, en misschien zelfs actief op zoek gaat. Kijk op advertentiesites. Hier is veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig omdat die ene gouden kans waarschijnlijk verstopt zit tussen een heleboel nutteloze advertenties. Maar wie op zoek is naar een huis, is meestal wel geneigd zich vast te bijten. Zelfs het ophangen van een briefje bij de supermarkt kan tot succes leiden. Ook woningbouwverenigingen verhuren soms huizen in de vrije sector.

 

De makelaar, een professional

Veel mensen zijn van mening dat het toch wel handig kan zijn een professional in de arm te nemen, ook als zij zelf wel degelijk in staat zijn om te zoeken en te onderhandelen. Er zijn toch specifieke kwesties die je kunnen ontglippen en bovendien kost het allemaal erg veel tijd. In dat geval kun je je tot een makelaar wenden, en wel één waarin je volledig vertrouwen hebt. Gelukkig is de markt tegenwoordig zo transparant dat integere makelaars de norm zijn. Je kunt aan een makelaar vragen om een huis voor je te zoeken.

Wat kan een makelaar voor u betekenen?

De makelaar heeft de kennis en de contacten om het huis van jouw wensen te vinden. Je betaalt dan simpelweg de kosten voor de bemiddeling. Ook is het mogelijk dat de makelaar zelf al een aanbod heeft van te verhuren huizen, in dat geval werkt de makelaar voor de verhuurders aan wie jij vervolgens voorgesteld wordt als de perfecte huurder. Beide gevallen bieden grote kans op succes. Het hangt van jouw persoonlijke voorkeur af in hoeverre je mee wil denken met de verschillende stappen of liever alles aan de professionele en flexibele makelaar overlaat.

Kiest u voor een makelaar? Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten en ontvangt u gemakkelijk tot wel zes verschillende offertes van makelaars!

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie