Kosten huis verkopen

Gebruik maken van een makelaar is de beste manier om zonder zorgen of problemen uw huis te kunnen verkopen. U kunt van een optimale begeleiding genieten. Het verkopen van een huis brengt – net zoals het kopen ervan – een aantal kosten met zich mee. Het volgende overzicht geeft u dan ook een beeld van waar die lasten vandaan komen. Duidelijkheid hebben bij het verkopen van uw woning is immers van essentieel belang. En als u beroep wil doen op een makelaar weet u natuurlijk graag waar u voor betaalt.

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

De makelaarskosten

Bij het verkopen van uw huis met een makelaar komen enkele kosten kijken, de zogenaamde makelaarskosten. Dit wordt ook wel de makelaarscourtage genoemd. Deze courtage heeft betrekking op de kosten die de makelaar aanrekent voor de begeleiding die u bij verkoop van uw huis krijgt. Het bedrag van deze lasten is afhankelijk van het makelaarskantoor. Het kantoor in kwestie krijgt de makelaarscourtage van zodra uw woning effectief is verkocht en u dus zeker bent van uw geld.

De opstartkosten

Daarbij worden vaak ook opstartkosten aangerekend. Deze kosten hebben betrekking op de opstart van de verkoop van de woning en kunnen ook enorm verschillen. Opstartkosten zijn afhankelijk van de makelaar waar u beroep op wil doen. Zo zijn opstartkosten bijvoorbeeld kosten voor het te-koop bord bij de woning, het maken van foto’s of het plaatsen van advertenties op het internet.

Het bedrag van de makelaarskosten

Om een voorbeeld te geven, betaalt u bij een huiswaarde van 200.000 euro over het algemeen nog geen 4.000 euro aan makelaarskosten. Afhankelijk van het kantoor en zelfs de stad kan deze prijs lager of hoger liggen.

Een online makelaar: de kosten

Steeds vaker worden gewone makelaars vervangen door online makelaars bij de verkoop van een woning. Een online makelaar biedt enkele voordelen, waarvan het grootste is dat u zelf kunt bepalen op welke diensten u beroep doet – en daarmee bepaalt u dus ergens ook zelf de prijs die u betaalt.

Zo kunt u heel wat besparen, terwijl u toch kunt profiteren van essentiële diensten zoals waardebepaling, de analyse van de verkoopcijfers van de markt, de vraagprijs en nog veel andere elementen die bij de verkoop van uw woning komen kijken. Uiteindelijk kost een online makelaar meestal tussen de 500 en de 1500 euro, maar dit bedrag is alweer afhankelijk van de diensten waar u beroep op wenst te doen en het kantoor.

Het voordeel van een makelaar bij de verkoop van uw huis

Hoewel het inschakelen van een makelaar zekere kosten met zich meebrengt, kunt u profiteren van de voordelen die een dergelijke specialist biedt: zo regelt de makelaar de tekoopstelling van uw huis, bepaalt hij of zij de beste verkoopprijs en daarbij voert hij tevens onderhandeling met potentiële kopers. Het verkopen van uw woning dient te gebeuren door middel van een goede strategie, en ook hierbij kan de makelaar u helpen: verkoopt u uw huis het best leeg of met meubilair? Pakt u het best eerst onderhoud aan vooraleer u met de verkoop doorgaat? Allemaal vragen die een antwoord behoeven, en een makelaar geeft u die dan ook.

Een professionele verkoop dankzij een makelaar

De kosten van een makelaar wegen niet op tegen de diensten die deze u kan bieden en het voordeel dat u eruit kunt halen: een huis verkopen is immers een onderneming die heel wat aandacht, professionele kennis en vooral oog voor detail vereist. Er worden al snel een aantal belangrijke elementen vergeten die de verkoop er alleen maar ingewikkelder en onaangenamer op maken – met een makelaar kunt u echter op beide oren slapen!

Wilt u geld investeren in een goede makelaar? Vraag nu gratis tot wel zes offertes aan en neem de juiste makelaar in de arm!

Vergelijk direct tot wel 6 offertes!

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie
info@makelaaradvies.nl