NVM

De Nederlandse Vereniging van Makelaars is met ongeveer vierduizend leden de grootste makelaarsorganisatie van Nederland. Deze in 1898 opgerichte brancheorganisatie heeft een erecode opgesteld waar elke aangesloten makelaar zich aan moet houden. Zo schrijft de gedragscode onder meer voor hoe een makelaar moet omgaan met de verwachtingen die opdrachtgevers hebben en met mogelijke belangenverstrengeling of vertrouwelijke informatie. Met tuchtrechtspraak wordt naleving van de code gewaarborgd.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars is georganiseerd rond drie gespecialiseerde vakgroepen: Wonen, Business en Agrarisch & Landelijk Vastgoed. Deze vakgroepen weten wat er speelt in hun marktsegment, signaleren ontwikkelingen en trends en bieden professionele ondersteuning bij marktspecifieke vragen.

De NVM gelooft sterk in het concept van één Europa. Zo krijgen leden van de vereniging in de dagelijkse praktijk te maken met een grensoverschrijdende markt en met Europese regelgeving.

Door deel te nemen in Europese organisaties kan het de stem van de Nederlandse vakgroep laten horen en meebeslissen over gemeenschappelijke Europese beroepsstandaarden en richtlijnen.

De vereniging streeft dus verschillende waardes na, die de erecode worden genoemd. Desondanks kan iedereen zich aansluiten bij de vereniging, mits je deze code hanteert.

Wat kan de NVM betekenen voor u als consument?

U kunt als consument terecht bij de vereniging wanneer u een huis wilt kopen, wilt verkopen, wilt huren of wilt taxeren. Met behulp van bijvoorbeeld een NVM-aankoopmakelaar vindt u daar een antwoord op. Door alles van tevoren goed door te spreken wordt het zoeken naar de juiste woning een stuk makkelijker.

Dus, als consument kunt u bij deze vereniging terecht als u opzoek bent naar iemand die al uw vragen kan beantwoorden als het om onderwerpen gaat waar een makelaar te maken heeft.

NVM-makelaars zijn altijd gekwalificeerd en moeten zich houden aan de consumentenvoorwaarden die in samenwerking met Vereniging Eigen Huis zijn opgesteld. Hierdoor kunt u rekenen op zekerheid en de hoogste kwaliteit bij de aankoop en verkoop van een huis.

Wat betekent de NVM voor u als makelaar?

Als makelaar kunt u zich aansluiten bij de vereniging. Hiervan zijn de voordelen:

  • Een sterk A-merk als toevoeging aan uw eigen naam
  • Uitgebreide digitale informatievoorziening
  • Toegang tot een unieke objectendatabase met grote historie
  • Actieve belangenbehartiging
  • ICT-ondersteuning
  • Juridische ondersteuning
  • Multimediale communicatiecampagnes
  • NVM Verhuurplatform, Woontoets en Businesstoets
  • Korting op marktgerichte opleidingsmogelijkheden
  • Voordeel op verschillende producten en diensten, zoals verzekeringen

Met andere woorden: De Nederlandse Vereniging van Makelaars kan voor zowel consumenten als makelaars een hoop betekenen. Hoewel de vereniging zich vooral richt op de kennis van makelaars, kunt u als consument met het volste vertrouwen gebruik maken van de service die ze bieden.

Hoe herkent u een NVM Makelaar?

Makelaars aangesloten bij de vereniging beschikken over het logo, die verschillende zekerheden garandeert. Hierdoor kunt u zeker zijn van de deskundigheid van de makelaar en de basiskwaliteit die de vereniging biedt.

Kortom, makelaars met een logo beschikken over juiste kennis. Bent u op zoek naar een makelaar? Vergelijk dan hier nu gratis tot wel zes offertes.

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie