SCVM

SCVM staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en Taxateurs. Net zoals VastgoedPRO heeft deze vereniging zich gefocust op makelaars en taxateurs. De SCVM-geregistreerde makelaars en taxateurs zijn allemaal in bezit van het DNV GL-certificaat makelaar/taxateur onroerende zaken of makelaar onroerende zaken volgens de norm ISO 17024. Dit certificaat wordt afgegeven door Det Norske Veritas (DNV GL), Europees marktleider op het gebied van persoonscertificatie.

SCVM-makelaar: herkenbaar en vindbaar voor u

Het register wordt erkend door o.a. de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker NHG), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het register is openbaar. De SCVM-makelaar is dus herkenbaar en vindbaar voor zijn klanten.

De oprichting

Makelaar en taxateur waren tot 2001 beschermde titels. Zo was bij wet bepaald dat alleen mensen met de juiste opleidingspapieren zich makelaar/taxateur mochten noemen. Vanaf 2001 mag echter in principe iedereen zichzelf makelaar/taxateur noemen. Om toch een onderscheid te kunnen maken tussen gecertificeerde makelaars/taxateurs en anderen, is in 2001 de SCVM opgericht. Een makelaar/taxateur kan alleen in het SCVM-register worden ingeschreven wanneer hij of zij het hiertoe vereiste DNV-certificaat heeft behaald. Daarnaast moet de makelaar/taxateur voor inschrijving in dit register een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overhandigen en een toereikende beroepsverzekering afsluiten.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kunnen betrokken partijen zich wenden tot het Bestuur van de SCVM. Het register is het enige register voor makelaars en taxateurs met een dergelijk klachtenloket. Daarnaast is het register aangesloten bij de Stichting Tuchtrechtspraak Makelaardij Nederland (www.tcmnl.nl).

Wanneer ben je SCVM-geregistreerd?

De registratie van elke geregistreerde is maximaal vijf jaar geldig. Om ingeschreven te kunnen blijven staan, dient men aan strenge voorwaarden te voldoen. Zo is men verplicht tot het volgen van bijscholingscursussen (de zogenoemde Permanente Educatie) om zodoende zijn kennis en kunde altijd op peil te houden. Zo bent u te allen tijden verzekerd van de kwaliteit van de makelaar/taxateur. Indien hij zijn Permanente Educatie niet, of onvoldoende volgt, heeft dit direct consequenties voor zijn certificaat en zijn inschrijving in het register.

De Waarborgcommissie houdt toezicht op het (her)certificeringtraject. DNV is als certificerende instelling in dit kader toezichthouder en kan, wanneer niet voldaan wordt aan de eisen, het certificaat van de makelaar/taxateur intrekken. Dit betekent tevens een verwijdering van de makelaar/taxateur uit het register.

Vergelijk tot wel 6 offertes!
Makelaar advies scvm<

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie