VastgoedPRO

VastgoedPRO verzamelt voor makelaars en taxateurs nuttige informatie en kennis en verspreidt deze onder haar leden. Daarnaast zijn makelaars en taxateurs lid van deze organisatie om met elkaar te netwerken. Momenteel richt de vereniging zich op twee beroepen, de makelaar en taxateur. Deze selectie is gemaakt om de leden optimaal te faciliteren.

Echter, de ambitie van de beroepsvereniging is groter, dus alle andere professionals, werkzaam in de vastgoedsector, kunnen zich bij VastgoedPRO aansluiten. Je bevind je dan alleen niet in een georganiseerde eigen sector.

Niet alleen op de particuliere (woning)markt, maar ook op de zakelijke markt is VastgoedPRO actief. Zo bedienen de klanten van de vereniging ook in het bedrijfsmatig- en agrarisch vastgoed.

Al met al ligt de focus van de vereniging dan ook op kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering en het faciliteren van de leden bij de uitoefening van hun beroep.

Waarvoor kunt u terecht bij VastgoedPRO?

VastgoedPRO is dus vooral gefocust makelaars en taxateurs zelf, niet zozeer op de opdrachtgevers. Bent u dus een makelaar of taxateur en vind u onderlinge kennisdeling belangrijk? Dan kunt u zich aansluiten bij deze beroepsvereniging.

Kortom: De organisatie is opgebouwd uit een overkoepelend hoofdbestuur en verder onderverdeeld in de 2 secties van beroepen: één voor makelaar en één voor taxateur.

Bovendien biedt het drie verschillende kennisplatformen waarin vakcollega’s elkaar regelmatig ontmoeten.

VastgoedPRO bied de volgende platformen: Landelijk Vastgoed (LV), Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) en Particulier Vastgoed (PV). De ontmoetingen zijn er om regelmatig ervaringen en kennis te delen, maar vaak worden er ook vakgerelateerde activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan excursies, cursussen en trainingen.

Historie

VastgoedPRO bestaat sinds 2009 en is ontstaan vanuit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). De vereniging is jong, daadkrachtig en ambitieus. Ondanks zijn relatief jonge bestaan kan VastgoedPRO bouwen op ruim 25 jaar ervaring vanuit de fusiepartners.

In tegenstelling tot het NVM heeft VastgoedPRO geen gedragscode waar leden zich tegenover buitenstaanders aan moeten houden.

Sterke filosofie en eigen kracht

VastgoedPRO biedt momenteel nog geen georganiseerde sector voor alle beroepen in de vastgoedsector. Door zich te richten op een paar beroepen binnen de sector, kan de vereniging luisteren naar de behoeftes, wensen en tools van deze professionals. VastgoedPRO gelooft niet in het ‘one-size-fits-all’ model waarbij alle vastgoedprofessionals op dezelfde manier worden benaderd.

Door deze onderverdeling kunnen de leden met elkaar van gedachten wisselen en worden er tools en materialen ter ondersteuning aangeboden.

Ondanks deze sterke filosofie wilt VastgoedPRO de komende jaren groeien en meer beroepen binnen de vastgoed sector aansluiten. Of hoe ze het zelf mooi formuleren: “Centraal waar het moet, decentraal waar het kan.”

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie