Voordelen van een verhuurmakelaar

Wanneer u onroerend goed wilt verhuren, dan is een verhuurmakelaar uw ideale zakenpartner. Een verhuurmakelaar kan het volledige werk van u overnemen, van het adverteren van de woning tot het afhandelen van de financiën. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook zorgen over regelgeving en stress om lastige huurders. Bovendien komt samenwerking met een verhuurmakelaar uw jaarlijkse huurinkomen ten goede.

Het verhuren van een woning vereist veel werk. Zo moeten geschikte huurders worden gevonden, huurcontracten worden opgesteld, conflicten worden afgehandeld, onderhoud en reparaties worden geregeld en moeten nog tal van werkzaamheden worden verricht waardoor het verhuren van een pand al snel een deeltijd- of zelfs voltijdbaan wordt. Een verhuurmakelaar kan al dit werk van u overnemen, zodat u hier geen tijd meer aan kwijt bent.

Geen zorgen over regelgeving

Als verhuurder moet u aan tal van wettelijke voorschriften voldoen. Van onderhoudsplichten tot het opstellen van huurcontracten waar tal van wettelijke voorschriften voor gelden: een regel is al snel overtreden, zelfs als iemand volledig te goeder trouw handelt. Een verhuurmakelaar daarentegen kent alle regelgeving omtrent de verhuur van onroerend goed, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken of u wel aan alle wettelijke regels voldoet.

Geen discussies met lastige huurders

Een grote angst van elke verhuurder is om in een tijd- en energieslurpend conflict met een huurder te geraken. Er kan bijvoorbeeld onenigheid ontstaan over de exacte inhoud van de huurovereenkomst, over de vraag wie bepaald onderhoud moet verrichten of over door de huurder aan het pand toegebrachte schade. Bovendien kan het voorkomen dat een huurder de huur niet kan of wil betalen. Als verhuurder zult u dan achter een dergelijk persoon aan moeten om alsnog het geld te krijgen waar u recht op heeft. Dit kan bij u voor veel stress zorgen. Een verhuurmakelaar daarentegen heeft meer ervaring met dergelijke situaties en lost conflicten op een professionele wijze voor u op, zodat u zich hier niet om hoeft te bekommeren.

Vergelijk tot wel 6 offertes!

Minder betalingsconflicten

Door met een verhuurmakelaar samen te werken, worden conflicten niet alleen beter afgehandeld maar ook vaker voorkomen. Een verhuurmakelaar zal namelijk alle potentiële huurders aan een professionele screening onderwerpen. Hierbij gaat de verhuurmakelaar na welke personen mogelijk voor betalingsproblemen of andere conflicten kunnen zorgen en voorkomt de verhuurmakelaar dat deze personen huurder van uw woonruimte worden.

Minder en kortere leegstaand, dus meer huuropbrengsten

Het vinden van geschikte huurders kost tijd. In deze tijd ontvangt u echter geen huurinkomsten, terwijl de kosten van uw pand wel gewoon doorlopen. Als verhuurder wilt u daarom de leegstaand zo kort mogelijk houden. Een verhuurmakelaar kan u hierbij helpen. Een verhuurmakelaar weet namelijk hoe hij een bepaalde woonruimte onder de aandacht van potentiële huurders kan brengen. Bovendien kent een verhuurmakelaar de huurmarkt, zodat hij u ook kan adviseren over een marktconforme huur. Zo wordt voorkomen dat u huurders afschrikt met een te hoge huur waardoor u geheel geen huurinkomsten binnenhaalt.


Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie
info@makelaaradvies.nl