De voordelen van een verkoopmakelaar

Het is natuurlijk mogelijk om een huis te verkopen zonder de hulp van een professional, maar met de ondersteuning van een verkoopmakelaar vindt u sneller een geschikte koper, ligt de verkoopprijs die wordt overeengekomen hoger en heeft u toegang tot de kennis en expertise van iemand die niet alleen de staat van de huizenmarkt goed kent maar ook bekend is met alle regels en wetten die gelden rondom de verkoop van een huis. Kortom, een verkoopmakelaar in de arm nemen kent tal van voordelen die de verkoop van een huis een stuk eenvoudiger maken.

Sneller een koper vinden

Het is niet altijd eenvoudig om een koper voor uw huis te vinden. Zo zult u uw huis te koop moeten aanbieden, telefoontjes van geïnteresseerden moeten aannemen, hun vragen moeten beantwoorden, bezichtigingen moeten regelen en nog meer. Daarnaast kan het zijn dat uw huizenadvertentie verdrinkt in het grote aanbod van sites zoals Funda, waardoor uw huis niet de aandacht krijgt van woningzoekenden die het verdient. Een verkoopmakelaar voorkomt al deze problemen. Hij of zij zorgt ervoor dat uw huis op de juiste wijze wordt aangeboden op Funda en ook langs andere kanalen aandacht krijgt van woningzoekenden. Daarnaast kan een verkoopmakelaar ook al het contact met geïnteresseerden voor u afhandelen.

Naar hogere verkoopprijs onderhandelen

Is er eenmaal een serieuze kandidaat voor de koop van uw huis gevonden, dan wilt u uiteraard een zo hoog mogelijke prijs voor uw woning ontvangen. Veel mensen vinden onderhandelen echter onprettig. Bovendien wordt vaak gevreesd dat te fanatiek onderhandelen kwaad bloed kan zetten bij de andere partij waardoor een potentiële koper afhaakt. Een verkoopmakelaar is voor dergelijke situaties de ideale tussenpersoon. Van de verkoopmakelaar wordt immers gezien zijn of haar functie verwacht dat er stevig wordt onderhandeld, zodat de makelaar zich meer dan u kan permitteren zonder dat dit verkeerd valt bij de potentiële koper. Bovendien heeft de verkoopmakelaar meer expertise en ervaring in het onderhandelen. Dit voordeel kan hij of zij eveneens benutten om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor u te realiseren.

Papierwerk en regels

Bij de verkoop van een huis komt aardig wat papierwerk kijken en moeten aan tal van regels worden voldaan. Daarnaast is het belangrijk dat het koopcontract ook uw eigen belangen goed beschermt. Zo wilt u bijvoorbeeld voorkomen dat de kopende partij de koop later zomaar kan ontbinden. Een verkoopmakelaar kent alle regels, formaliteiten en gebruiken die gelden bij een huizenverkoop. Door een makelaar in de arm te nemen, hoeft u zich zodoende om de formele kant van de verkoop geen zorgen meer te maken.

Minder stress en meer tijd over

Het verkopen van een huis is een spannende tijd. Een huis kent immers een groot prijskaartje. Daarnaast zult u veelal in dezelfde periode als de verkoop verhuizen naar een nieuwe woning. In deze toch al stressvolle periode heeft menigeen behoefte aan enige houvast. Een verkoopmakelaar kan met deskundig advies en een rationale blik op het hele verkoopproces voor u deze gewenste ondersteuning zijn.

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig of vragen?
Hulp nodig of vragen?Jesper Blejie
info@makelaaradvies.nl